Anghemacht de pui
PrinteazaAnghemacht de pui
- 2 pui
- 2 lămîi
- 1 pătrunjel
- 125 g unt
- 30-35 g făină
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţăm puii, îi tăiem în bucăţi de la încheieturi şi îi spălăm într-o apă. Sărăm puţin bucăţile de carne, le ungem cu zeama de la 1/2 lămîie şi lăsăm să stea o oră într-un vas. Apoi clătim puii, îi scurgem, îi ştergem cu şervetul şi îi punem la fiert în apă, clocotită.
Cînd puii sînt pe jumatate gata, adăugăm pătrunjel, potrivim sarea şi fierbem mai departe. In acest timp curatam o lamaie de coaja, o oparim cu apa fierbinte, o taiem in felii potrivite si scoatem samburii cu o scobitoare.
Facem un rîntaş într-o crăticioară (o lingură de unt şi o lingură făină), stingem cu puţină zeamă de pasăre, pînă se face sosul subţire ca laptele bătut. Turnăm sosul peste pasăre şi lăsăm să dea 1-2 clocote.
Cu o jumătate de oră înainte da a da la masă, punem în sos feliile de lămîie. Dacă sosul este prea gros, adăugăm zeamă de pasăre şi amestecăm bine.
Mîncarea se serveşte presărată cu pătrunjel şi cu mărar tocat, pe o farfurie fierbinte.
Pofta buna!