Anghemaht de miel cu lamaie
PrinteazaAnghemaht de miel cu lamaie din: carne de miel, apa, ceapa, unt, faina, lamaie, sare.
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel
- 1 l apa
- 1 ceapă
- 1 lingură unt
- 1/2 lingură făină
- 6 felii de lămâie
- sare
Mod de preparare:
Fierbi bucăţile de carne împreună cu ceapa şi sarea. Apa trebuie să acopere carnea. Laşi să fiarbă la foc mic, timp în care iei spuma de câte ori este nevoie.
Separat, faci un rântaş alb din unţ şi făină, pe care îl stingi cu zeama în care a fiert carnea, după ce ai strecurat-o.
Sosul trebuie să-l potriveşti mai subţire decât cel pentru ciulama.
Torni sosul peste carne, adaugi câteva feliuţe de lămâie, potriveşti de sare şi mai laşi împreună să dea un clocot. Serveşti foarte fierbinte.
Pofta buna!