Anghemaht de miel cu lamaie

Printeaza

Anghemaht de miel cu lamaie din: carne de miel, apa, ceapa, unt, faina, lamaie, sare.

Anghemaht de miel cu lamaie

Ingrediente:

  • 1 kg carne de miel
  • 1 l apa
  • 1 ceapă
  •  1 lingură unt
  • 1/2 lingură făină
  • 6 felii de lămâie
  • sare

Mod de preparare:

Fierbi bucăţile de carne împreună cu ceapa şi sa­rea. Apa trebuie să acopere carnea. Laşi să fiarbă la foc mic, timp în care iei spuma de câte ori este nevoie.

Separat, faci un rântaş alb din unţ şi făină, pe care îl stingi cu zeama în care a fiert carnea, după ce ai strecurat-o.

Sosul trebuie să-l potriveşti mai subţire decât cel pentru ciulama.

Torni sosul peste carne, adaugi câteva feliuţe de lămâie, potriveşti de sare şi mai laşi împreună să dea un clocot. Serveşti foarte fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.