Anghila cu compot de ceapa rosie si stafide
PrinteazaAnghila cu compot de ceapa rosie si stafide din: fileuri de anghilă fara piele, ceapă roşie, zahăr din trestie, stafide, oteţ de vin roşu, ulei de măsline extravirgin, usturoi, rozmarin, salvie, dafin, sare, piper.
- 4 fileuri de anghilă fara piele (circa 200g fiecare)
- 500 g de ceapă roşie
- 100 g de zahăr din trestie
- 60 g de stafide
- 100 ml oteţ de vin roşu
- ulei de măsline extravirgin
- 2 căţei de usturoi
- rozmarin
- salvie
- dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Feliaţi fin ceapa, căliţi în ulei cu 10 frunze de dafin, stafide, zahăr, sare şi piper. Turnaţi oţet şi lăsaţi să fiarbă timp de aproximativ 40 de minute cu capacul pus.
Scoateţi capacul şi lăsaţi să se îngroaşe amestecul fierbând timp de alte 15 minute. Scoateţi foaia de dafin şi lăsaţi să se răcească. Tocaţi rozmarinul, salvia şi usturoiul.
Ungeţi fileurile de anghilă cu ulei şi presăraţi cu ierburile tocate, sarea şi piperul. Rulaţi-le şi fixaţi-le cu frigărui.
Aranjaţi pe o tigaie preîncălzită şi rumeniţi timp de 7 minute pe o parte. Serviţi-le cu compotul de ceapă.
Anghila cu compot de ceapa rosie si stafide
Pofta buna!