Anghila cu compot de ceapa rosie si stafide

Printeaza

Anghila cu compot de ceapa rosie si stafide din: fileuri de anghilă fara piele, ceapă roşie, zahăr din trestie, stafide, oteţ de vin roşu, ulei de măsline extravirgin, usturoi, rozmarin, salvie, dafin, sare, piper.

Ingrediente:Anghila_cu_compot_de_ceapa_rosie_si_stafide

  • 4 fileuri de anghilă fara piele (circa 200g fiecare)
  • 500 g de ceapă roşie
  • 100 g de zahăr din trestie
  • 60 g de stafide
  • 100 ml oteţ de vin roşu
  • ulei de măsline extravirgin
  • 2 căţei de usturoi
  • rozmarin
  • salvie
  • dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Feliaţi fin ceapa, căliţi în ulei cu 10 frunze de dafin, stafide, zahăr, sare şi piper. Turnaţi oţet şi lăsaţi să fiarbă timp de aproximativ 40 de minute cu capacul pus.

Scoateţi capacul şi lăsaţi să se îngroaşe amestecul fierbând timp de alte 15 minute. Scoateţi foaia de dafin şi lăsaţi să se răcească. Tocaţi rozmarinul, salvia şi usturoiul.

Ungeţi fileurile de anghilă cu ulei şi presăraţi cu ierburile tocate, sarea şi piperul. Rulaţi-le şi fixaţi-le cu frigărui.

Aranjaţi pe o tigaie preîncălzită şi rumeniţi timp de 7 minute pe o parte. Serviţi-le cu compotul de ceapă.

Anghila cu compot de ceapa rosie si stafide

Anghila_cu_compot_de_ceapa_rosie_si_stafide

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.