Anghile cu pere, prune uscate si scortisoara
PrinteazaAnghile cu pere, prune uscate si scortisoara din: anghile proaspete, vin alb sec, pere, beţişor de scorţişoară, cuişoare, supă de vită, morcovi, conopidă mică, prune uscate, mazăre proaspătă (sau congelată), ouă de pescăruş (sau de prepeliţă), ardei roşu, piper negru proaspăt măcinat, mărar, frunze de dafin, pătrunjel, oţet aromatizat cu usturoi şi tarhon, sare.
Ingrediente:
- 800 g anghile proaspete
- 1/2 sticlă de vin alb sec
- 2 pere
- 1 sfert de beţişor de scorţişoară
- 4 cuişoare
- 2 l supă de vită
- 3 morcovi
- 1 conopidă mică
- 150 g prune uscate
- 50 g mazăre proaspătă (sau congelată)
- 4 ouă de pescăruş (sau de prepeliţă)
- 1 ardei roşu
- 10 g piper negru proaspăt măcinat
- câteva fire de mărar
- 2 frunze de dafin
- 1 legătură de pătrunjel
- puţin oţet aromatizat cu usturoi şi tarhon
- sare
Mod de preparare:
Anghile cu pere, prune uscate si scortisoara: spală anghilele şi se taie în bucăţi, după care se opăresc în cratiţa în care s-a pus vinul alb.
curăţă perele, se taie felii şi se fierb în vinul alb care a sefvit la opăritul anghilelor, împreună cu scorţişoara şi cuişoarele.
curăţă morcovii şi se taie rondele; se desfac capetele conopidei.
toarnă supa în altă cratiţă şi se dă în clocot, după ce s-au adăugat morcovii, conopida, prunele uscate, prealabil opărite, şi mazărea.
Imediat ce începe să fiarbă, se sparg ouăle în cratiţă unul câte unul, se lasă să se închege şi se scot cu lingura de spumă. pun de o parte.
completează supa cu ardeiul roşu tăiat subţire, piperul proaspăt măcinat, sarea, mărarul şi frunzele de dafin.
Legumele sunt gata după aproximativ 20 de minute. Atunci se adaugă anghilele opărite şi perele cu vinul.
mai prelungeşte puţin fierberea, în clocot mic, apoi se răstoarnă acest preparat într-o supieră caldă.
ornează cu ouă de pescăruş, pătrunjel tocat şi se aromatizează cu puţin oţet. Se serveşte imediat.
Pofta buna!