Anghinare coapte cu pesmet, cimbru si lamaie

Printeaza

Anghinare coapte cu pesmet, cimbru si lamaie din: smântână dulce sau creme fraîche, suc de lamaie, usutroi, cimbru proaspăt, parmezan, sare, piper negru, anghinare de Ierusalim, pesmet proaspăt, ulei de masline.

Anghinare_coapte_cu_pesmet_cimbru_si_lamaie

Ingrediente:

  • 285 ml smântână dulce sau creme fraîche
  • sucul de la 1 lămâie
  • 2 căţei de usturoi, decojiţi şi tăiaţi felii subţiri
  • 1 mână bună de cimbru proaspăt, cu frunzele culese şi tocate
  • 3 mâini de parmezan ras
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 1 kg anghinare de Ierusalim, fiecare bucată decojită şi tăiată în felii de grosimea unui creion      ‘
  • 2 mâini bune de pesmet proaspăt
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 220°C/treapta 7 la cel pe gaz. într-un castron, amestecaţi smântână, sucul de lămâie, usturoiul, jumătate din cantitatea de cimbru şi cea mai mare parte din brânza parmezan şi condimentaţi bine, după gust.

Introduceţi în vas şi anghinarea de Ierusalim, feliată. Amestecaţi bine şi puneţi totul într-un vas pentru copt. Acum, amestecaţi pesmetul cu restul de cimbru şi parmezan, dar şi cu ceva sare şi piper.

Apoi presăraţi pesmetul condimentat deasupra anghinarei şi stropiţi totul cu puţin ulei de măsline. Ţineţi vasul în cuptor în jur de 45 de minute, până când anghinarea s-a frăgezit, iar pesmetul a căpătat o tentă aurie.

Anghinare coapte cu pesmet, cimbru si lamaie

Anghinare_coapte_cu_pesmet_cimbru_si_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.