Anghinare cu crema de branza
PrinteazaO reteta delicioasa de anghinare cu crema de branza din: anghinare, sare, cimbru, ulei de masline extravirgin, smantana, branza brie, galbenus, parmezan si migdale.
pentru anghinare:
- 8 anghinare (circa 800 g)
- sare
pentru crema de brânză:
- 5-6 crenguţe de cimbru
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 50 ml smântână dulce
- 100 g brânză Brie (sau caşcaval)
- 1 gălbenuş
- 5 linguri parmezan ras
- 2 linguri migdale sfărâmate
pentru decor:
- 2 linguri parmezan ras
Mod de preparare:
Pune la fiert o oală cu apă cu 1 linguriţă de sare. Cu un cuţit bine ascuţit, îndepărtează partea de la bază şi cea exterioară a anghinarelor şi scoate-le cu atenţie miezul în aşa fel încât să obţii o cavitate în care să pui sosul de brânză. Când apa clocoteşte, pune anghinarele şi lasă-le să fiarbă circa 15-20 de minute, scoate-le şi aşază-le cu cavitatea în jos pe hârtie absorbantă.
Curăţă frunzuliţele de pe crenguţele de cimbru şi toacă-le foarte mărunt. Curăţă brânza Brie de coajă, taie-o bucăţele şi pune-o într-o tigaie la foc mediu. Adaugă smântână şi amestecă continuu până când se topeşte brânza şi obţii o cremă netedă, catifelată şi omogenă.
Stinge focul şi adaugă gălbenuşul. Continuă să amesteci cu o lingură şi încorporează parmezanul ras, cimbrul tocat şi migdalele sfărâmate. Incălzeşte cuptorul la 170° C. Unge fundul unui vas ceramic termorezistent cu ulei. Umple anghinarele cu crema de brânză.
Acoperă anghinarele cu un strat de parmezan ras şi dă-le la cuptor. Gratinează-le circa 10 minute, scoate-le din cuptor şi serveşte-le imediat.
Anghinare cu crema de branza
Pofta buna!
N-am facut niciodata, de fapt nu am mancat niciodata anghinare, nu stiu ce gust au, sunt bune?