Anghinare cu ciuperci

Printeaza

Anghinare cu ciuperci din: cartofi, anghinare, ceapa, ciuperci, ciuperci, morcovi, fasole, sare, piper, ulei, anason, usturoi, ulei, cimbru.

Ingrediente:Anghinare_cu_ciuperci

  • 4 cartofi mari
  • 4 anghinare
  • 200 g cepe mici (cipollini)
  • 400 g ciuperci shiitake
  • 12 morcovi tineri cu verdeaţă
  • 200 g fasole verde
  • sare
  • piper
  • 2-4 linguri de ulei
  • 1- 2 floricele de ânason stelat
  • 1 linguriţă de frunze de cimbru proaspete
  • 1 căţel de usturoi

 

Mod de preparare:

Cartofii se periază bine, se spală şi se taie în jumătate pe lung. Se decupează apoi din miez biluţe, iar restul cartofului se scobeşte pentru a semăna cu un coşuleţ.

Se condimentează şi se lasă la copt circa 15 minute în cuptorul încălzit la 200 °C. Biluţele de cartofi se pun deoparte.

Anghinarele se spală, li se îndepărtează frunzele, iar baza se taie în 8 bucăţi. Ceapa se cojeşte, iar ciupercile se curăţă bine cu o periuţă. Morcovii se spală şi se descojesc, păstrând puţină verdeaţă. Fasolea se curăţă, se spală şi se taie romburi.

Morcovii şi fasolea se opăresc apoi 3 minute în apă clocotită cu sare. Intr-o tigaie cu ulei încins se prăjesc biluţele de cartofi, ceapa, anghinarele, ciupercile şi anasonul.

La final, compoziţia se condimentează cu cimbru, sare, piper şi puţin usturoi zdrobit. Coşuleţelede cartofi se umplu cu legumele şi se servesc.

Anghinare cu ciuperci

Anghinare_cu_ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.