Anghinare cu sos olandez
PrinteazaAnghinare cu sos olandez din: suc de lamaie, anghinare, unt, galbenusuri, unt, otet, sare, piper.
- sucul de la 1/2 lămâie
- 6 anghinare
Pentru sosul olandez:
- 200 g unt
- 3 gălbenuşuri
- 1 linguriţă oţet de vin alb
- sare
- piper de Cayenne
Mod de preparare:
Se pune la fiert multă apă cu sare şi suc de lămâie. Se spală anghinarele, se taie vârful petalelor şi se freacă apoi cu lămâie. Se dau în fiert şi se acoperă vasul, se lasă la foc moale 30 minute.
Cu mixerul, se bat gălbenuşurile cu o lingură de apa fierbinte. Se prepară la bain-marie: se umple o oală mare cu apă, astfel încât castronul cu gălbenuşuri să stea în apă, dar să nu plutească.
Se aşază pe fundul oalei o farfurie cu fundul în sus, ca vasul cu gălbenuşuri să nu atingă fundul fierbinte al oalei. Se încălzeşte apa din oală până ce se formează perle mici.
Se bat gălbenuşurile în bain-marie şi se înglobează tfeptat untul topit. Se adaugă oţet, sare şi piper de Cayenne, după gust.
Se serveşte sosul cald, cu anghinarele bine scurse.
Anghinare cu sos olandez
Pofta buna!