Anghinare cu vinegreta

Printeaza

Anghinare cu vinegreta din: anghinare, zeama de lamaie, morcov, ansoa, capere, oua, patrunjel, chives, otet, mustar, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Anghinare_cu_vinegreta

  • 4 anghinare mari
  • zeamă de lămâie sau oţet
  • 1 morcov
  • 2 fileuri de anşoa
  • 1 borcănel de capere
  • 2 oua fierte tari
  • 1 legătură de chives
  • 1 legătură de pătrunjel
  •  6 linguri de oţet de vin alb
  • 1 lingură de muştar cu boabe
  • 12 linguri de ulei de şofrănel
  • sare
  • piper proaspăt râşnit

 

Mod de preparare:

Anghinarele se spală bine sub jet de apă. Se îndepărtează frunzele inferioare, iar cotorul se taie cât mai scurt.

Vârfurile se taie cu un cuţit ascuţit – cam o treime din anghinare astfel încât să se scurteze timpul de gătire. Se fierb în apă cu puţină zeamă de lămâie sau oţet timp de circa 25 de minute.

Morcovul se curăţă, iar fileurile de anşoa şi caperele se lasă să se scurgă. Ouăle, peştişorii şi caperele se taie mai apoi cubuleţe.

Firele de chives şi pătrunjelul se spală şi se scutură de apă. Verdeaţa se toacă mărunt, apoi se amestecă bine cu oţet, muştar, ulei, sare şi piper.

După ce au fiert (probă de fierbere: se rupe o frunză, iar dacă aceasta se desprinde uşor, înseamnă că este fiartă), se scot anghinarele din apă şi se aşează cu partea superioară în jos pe o cârpă sau într-o sită să se scurgă.

La final, se aranjează pe farfurii şi se servesc alături de vinegretă.

Anghinare cu vinegreta

Anghinare_cu_vinegreta

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.