Anghinare fripte cu patrunjel
PrinteazaAnghinare fripte cu patrunjel din: anghinare, lamaie, sare, piper, ulei, patrunjel.
- 16 anghinare mici
- 1 lămâie
- sare
- piper din râşniţă
- 1l ulei de măsline pentru fritat
- pătrunjel pentru decor
- sferturi de lămâie pentru servit
Mod de preparare:
Se curăţă anghinarele şi se îndepărtează foile exterioare tari. Se decojesc tijele, iar petalele se scurtează cu foarfeca.
Se îndepărtează frunzele. Se taie lămâia în două şi se freacă fundurile de anghinare cu jumătăţile de lămâie, pentru a nu oxida.
Se sărează şi se piperează anghinarele, între frunze. Se încinge uleiul într-o tigaie, la foc mijlociu. Se frig anghinarele, timp de 10 minute. Apoi se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie timp de cca 10 minute.
Se încinge din nou uleiul şi se mai frig anghinarele 5 minute, până ce petalele devin crocante. Se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie şi se servesc cu pătrunjel şi sferturi de lămâie.
Pofta buna!