Anghinare fripte cu lamaie

Printeaza

Anghinare fripte cu lamaie din: anghinare, lamaie, sare, piper, ulei, patrunjel.

Ingrediente:Anghinare fripte cu lamaie

  • 10 anghinare
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper din râşniţă
  • 1 l ulei de măsline
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se curăţă anghinarele şi se îndepărtează foile exterioare tari. Se decojesc tijele, iar petalele se scurtează cu foarfeca. Se îndepărtează frunzele.

Se taie lămâia în două şi se freacă fundurile de anghinare cu jumătăţile de lămâie, pentru a nu oxida.

Se sărează şi se piperează anghinarele, între frunze. Se încinge uleiul într-o tigaie, la foc mijlociu.

Se frig anghinarele, timp de 10 minute. Apoi se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie timp de 10 minute.

Se încinge din nou uleiul şi se mai frig anghinarele 5 minute.

Se servesc cu pătrunjel şi sferturi de lămâie.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Anghinare cu sos de lămâie și usturoi

Anghinare cu sos de lămâie și usturoi din: anghinare, suc de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare, piper. Anghinarele sunt bogate în fibre și vitamina C, în timp ce sosul de lămâie și usturoi adaugă un gust rafinat și proaspăt. Este o rețetă potrivită pentru cineva care dorește să se bucure […]

 

Antreuri cu sunca si anghinare

Antreuri cu sunca si anghinare

Antreuri cu sunca si anghinare din: rucola, sunca, anghinare, castraveciori, sare, piper, ulei, otet. Ingrediente: 1/2 linguriţă muştar 1/2 linguriţă miere 1 lingură oţet balsamic 2 linguri ulei de măsline 100 g rucola 250 g anghinare 125 g castraveciori 50 g măsline 150 g roşii 50 g anşoa 8 felii de şuncă   Mod de preparare: […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.