Anghinare cu sos de lămâie și usturoi din: anghinare, suc de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare, piper. Anghinarele sunt bogate în fibre și vitamina C, în timp ce sosul de lămâie și usturoi adaugă un gust rafinat și proaspăt. Este o rețetă potrivită pentru cineva care dorește să se bucure […]
Anghinare fripte cu lamaie
PrinteazaAnghinare fripte cu lamaie din: anghinare, lamaie, sare, piper, ulei, patrunjel.
- 10 anghinare
- 1 lămâie
- sare
- piper din râşniţă
- 1 l ulei de măsline
- pătrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă anghinarele şi se îndepărtează foile exterioare tari. Se decojesc tijele, iar petalele se scurtează cu foarfeca. Se îndepărtează frunzele.
Se taie lămâia în două şi se freacă fundurile de anghinare cu jumătăţile de lămâie, pentru a nu oxida.
Se sărează şi se piperează anghinarele, între frunze. Se încinge uleiul într-o tigaie, la foc mijlociu.
Se frig anghinarele, timp de 10 minute. Apoi se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie timp de 10 minute.
Se încinge din nou uleiul şi se mai frig anghinarele 5 minute.
Se servesc cu pătrunjel şi sferturi de lămâie.
Pofta buna!
poate iti place si:
Anghinare cu sos de lămâie și usturoi
Antreuri cu sunca si anghinare
Antreuri cu sunca si anghinare din: rucola, sunca, anghinare, castraveciori, sare, piper, ulei, otet. Ingrediente: 1/2 linguriţă muştar 1/2 linguriţă miere 1 lingură oţet balsamic 2 linguri ulei de măsline 100 g rucola 250 g anghinare 125 g castraveciori 50 g măsline 150 g roşii 50 g anşoa 8 felii de şuncă Mod de preparare: […]
Pofta buna!