Anghinare fripte
PrinteazaAnghinare fripte din: anghinare, lamaie, sare, piper, ulei, patrunjel.
- 10-15 anghinare
- 1 lămâie
- sare
- piper din râşniţă
- 1 l ulei de măsline
- pătrunjel pentru decor
- lămâie pentru servit
Mod de preparare:
Se curăţă anghinarele şi se îndepărtează foile exterioare tari. Se decojesc tijele, iar petalele se scurtează cu foarfeca. Se îndepărtează frunzele.
Se taie lămâia în două şi se freacă fundurile de anghinare cu jumătăţile de lămâie, pentru a nu oxida.
Se sărează şi se piperează anghinarele, între frunze. Se încinge uleiul într-o tigaie, la foc mijlociu. Se frig anghinarele, timp de 10 minute. Apoi se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie timp de 10 minute.
Se încinge din nou uleiul şi se mai frig anghinarele 5 minute, pana devin crocante.
Se servesc cu pătrunjel şi sferturi de lămâie.
Pofta buna!