Anghinare a la grec
PrinteazaAnghinare a la grec din: anghinare, cartofi, telina, dovlecei, usturoi, pasta de tomate, ulei, ierburi, piper, busuioc, tabasco, sare.
Ingrediente:
- 8 anghinare
- 6 cartofi mici
- 2 rămurele de ţelină
- 2 dovlecei
- 3 lămâi
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri pastă de tomate
- 20 cl vin alb sec
- 5 linguri ulei de măsline
- Ierburi aromatice
- 15 boabe de piper
- 2 crenguţe de busuioc
- Tabasco,
- sare grunjoasă
Mod de Preparare Anghinare a la grec:
Taie tijele a 6 anghinare. Elimină frunzele de pe margini. Taie fiecare anghinare în două părţi.
Fierbe-le 35-40 de minute în apă clocotită sărată şi cu sucul de la o lămâie.
Pune la fiert 75 cl de apă sărată, vinul alb, sucul de la 2 lămâi, uleiul, usturoiul, pasta de tomate, ierburile aromatice şi piperul.
Fierbe 20 minute. Curăţă cartofii sub jet de apă. Rupe frunzele de ţelină.
Curăţă dovleceii. Elimină frunzele groase de la celelalte 2 bucăţi de anghinare. Taie legumele cubuleţe.
Pune-le la fiert în supă 15 minute. Scurge-le şi pune-le deoparte, la 20 cl din supa de legume.
Dă-o în fiert şi mai laş-o pe foc 5 minute. Pune tabasco. Curăţă cele 2 anghinare. Elimină frunzele mici din mijloc.
Garniseşte cu legume şi cu sos. Decorează cu busuioc. Serveşte-le fierbinţi, imediat.
Pofta buna!
Nu prea am gatit anghinare pana acum, dar mi-a iesit un preparat foarte bun. Merita probat.