Anghinare marinate
PrinteazaAnghinare marinate din: anghinare, ceapa, ulei, ardei, usturoi, cimbru, sherry, otet, sunca, sare, piper.
- 12 inimi de anghinare mici la borcan
- 1 ceapă
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 ardei gras verde
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper
- 1 fir de cimbru
- 200 ml sherry
- 1 lingură de oţet de sherry
- 100 g şuncă Serrano
Mod de preparare:
Inimile de anghinare se pun la scurs. Ceapa se cojeşte, se toacă mărunt şi se căleşte în ulei până devine sticloasă.
Ardeiul se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe, apoi adaugă peste ceapă, împreună cu usturoiul cojit si zdrobit. Se asezonează cu sare şi cu piper.
Cimbrul se spală şi se adaugă şi el peste legume. Se fierbe totul împreună cu sherry-ul şi cu oţetul de sherry. In acest amestec se aşează anghînarele, apoi se lasă să se aromatizeze 15 minute la foc mic.
Şunca Serrano se taie fâşii subţiri şi se amestecă cu restul ingredientelor. La final, anghinarele se aşează într-un vas împreună cu zeama lor şi se lasă să se răcească.
Anghinare marinate
Pofta buna!