Anghinare cu sos vinegretă
PrinteazaAnghinare cu sos vinegretă: Se rup tulpinile de la 4 anghinare mari, cât mai aproape de bază, apoi se curăţă frunzele decolorate, într-o oală, se pune la fiert apă cu sare.
Se adaugă 3 frunze de dafin, 1 lămâie tăiată pe jumătate şi stoarsă de zeamă, împreună cu zeama acesteia. Se pun anghinarele şi se ţin sub apă cu ajutorul unui capac sau al unei farfurii.
Se fierb 20-30 de minute, în funcţie de dimensiune, până când miezul se simte fraged când este înţepat cu un cuţit. Se iau de pe foc şi se lasă la răcit.
Pentru sosul vinegretă, se încălzesc uşor, într-o tigaie, 100 ml ulei de măsline, 1 căţel de usturoi strivit şi 1 linguriţă seminţe de coriandru prăjite şi strivite.
Se adaugă suficientă zeamă de lămâie cât să devină acru. Se asezonează şi se serveşte împreună cu anghinarele. Se înmoaie fiecare frunză de anghinare în dressing, pe măsură ce o mănânci.
Pofta buna!