Anghinare la tava

Printeaza

Anghinare la tava din: anghinare, lamaie, usturoi, migdale, pesmet, menta, patrunjel, sare de mare, piper, ulei de masline, vin alb.

Ingrediente:Anghinare la tava

  • 8 capatani de anghinare
  • 1 lamaie
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1 mana de migdale, tocate
  • 2 maini de pesmet
  • 1 mana de menta proaspata, tocata
  • 1 mana de patrunjel proaspat, tocat
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline
  • 2 pahare de vin alb

Mod de preparare:

Pentru a pregati anghinarea, luati o capatana si taiati cate 5 cm din varful si din tulpina acesteia. Acum, ceea ce aveti de facut este sa indepartati frunzele exterioare una cate una pana cand ajungeti la cele fragede, colorate in galben pal.

Dupa aceea, introduceti o lingurita chiar in centrul florii de anghinare si rasuciti-o usor, ca sa scoateti miezul pufos.

Apoi, frecati anghinarea curatata cu lamaie, ca sa nu se decoloreze.

Preincalziti cuptorul la 200°C.

Puneti usturoiul, migdalele, pesmetul si ierburile intr-un castron, apoi asezonati si subtiati totul cu putin ulei de masline.

Amestecati cu mainile compozitia rezultata si introduceti in mijlocul fiecarei capatani curatate, indesand bine. Asezati intr-o tava.

Presarati deasupra acestora compozitia ramasa, stropiti din plin cu ulei de masline si apoi turnati vinul.

Rupeti o bucata suficient de mare de hartie pergament, udati si mototoliti sub robinet, apoi acoperiti cu ea anghinarele si marginile vasului.

Coaceti timp de 30 de minute in cuptorul incins, apoi indepartati hartia pergament si mai lasati inca 10 minute.

Serviti cu fructe de mare sau cu orice fel de carne alba.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.