Anghinare umpluta cu creveti

Printeaza

Anghinare umpluta cu creveti din: anghinare, creveti, orez negru, cuscus, sos de soia, usturoi, ulei de masline, rozmarin, cimbru, unt, ceapa salata verde, sare, piper, sos de mustar.

Ingrediente:Anghinare_umpluta_cu_creveti

  • două conserve de anghinare
  • 500 g creveţi decorticaţi
  • 50 g orez negru
  • 75 g cuşcuş prefiert
  • 25 ml sos de soia
  • 4 căţei de usturoi
  • 100 ml ulei de măsline
  • 10 g rozmarin
  • 5 g cimbru
  • 50 g unt
  • o ceapă albă
  • o salată verde
  • sare
  • piper
  • sos de muştar

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge untul într-o tigaie, se adaugă ceapa, se căleşte până devine sticloasă, apoi se adaugă orezul negru înmuiat cu o oră înainte. Se toarnă apă cât să-l depăşească de două degete, se condimentează şi se lasă să fiarbă.

Când este gata se adaugă cuşcuşul, se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă zece minute, cât să se umfle cuşcuşul. Creveţii se decongelează, se pun la călit în jumătate din uleiul de măsline împreună cu usturoiul, sosul de soia, cimbrul şi rozmarinul.

Se ţin pe foc două minute, se toarnă puţină apă, se fierb c:inci minute şi se scot în boluri.

Anghinarea se scurge de apă, se căleşte în uleiul rămas, se condimentează, se umple cu amestecul de orez şi cuşcuş şi se serveşte alături de creveţii calzi şi salată verde.

 

Anghinare umpluta cu creveti

Anghinare_umpluta_cu_creveti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.