Anghinare umpluta
PrinteazaO retetă simpla de anghinare umpluta din: spanac, anginare, smantana, oua si sos olandez
Ingrediente:
- 400 g spanac
- 4 buc. anghinare
- 1/2 ceaşcă smântână
- 4 ouă
- sos olandez
Mod de preparare:
Indepărtăm frunzele tari din partea inferioară a anghinării si tăiem cotorul. Tăiem vârful la 2 cm şi partea tare a fiecărei frunze. Le spălăm bine şi le aşezăm în oala, unde le ţinem la aburi.
Atunci când anghinarea este ceva mai veche, vom adăuga în vas puţină apă. Intr-o oală mică ţinem la abur spanacul, timp de cca. 15 minute. Golim anghinarea şi o umplem cu un amestec de spanac. Le ţinem din nou la aburi cca. 20 de minute, apoi punem pe fiecare un ou fiert şi turnăm deasupra sos olandez. Se serveşte fierbinte.
Fierberea oului: 75 ml apă, 25 ml oţet şi puţină sare. Se fierbe. Când apa clocoteşte, batem un ou şi îl punem cu lingura înăuntru, lăsându-l să fiarbă 3-4 min.
Poftă bună!