Anghinare umpluta

Printeaza

O retetă simpla de anghinare umpluta din: spanac, anginare, smantana, oua si sos olandez

Ingrediente:Anghinare umpluta

  • 400 g spanac
  • 4 buc. anghinare
  • 1/2 ceaşcă smântână
  • 4 ouă
  • sos olandez

 

Mod de preparare:

Indepărtăm frunzele tari din partea inferioară a anghinării si tăiem coto­rul. Tăiem vârful la 2 cm şi partea tare a fiecărei frunze. Le spălăm bine şi le aşezăm în oala, unde le ţinem la aburi.

Atunci când anghinarea este ceva mai veche, vom adăuga în vas puţină apă. Intr-o oală mică ţinem la abur spanacul, timp de cca. 15 minute. Golim anghinarea şi o umplem cu un amestec de spanac. Le ţinem din nou la aburi cca. 20 de minute, apoi punem pe fiecare un ou fiert şi tur­năm deasupra sos olandez. Se serveşte fierbinte.

Fierberea oului: 75 ml apă, 25 ml oţet şi puţină sare. Se fierbe. Când apa clocoteşte, ba­tem un ou şi îl punem cu lingura înăuntru, lăsându-l să fiarbă 3-4 min.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.