Anghinare umplute cu branza provolone
PrinteazaAnghinare umplute cu branza provolone din: anghinare, crutoane, branza provolone, patrunjel, prosciutto, ulei, usturoi.
Ingrediente:
- 4 anghinare mari
- 1 1/2 cană de crutoane din pâine integrală (cam 3 felii)
- 40 g de brânză provolone (din lapte de vacă), tăiată cubuleţe
- 1/4 cană de pătrunjel tocat
- 3 felii subţiri de prosciutto, tăiate fin (circa 2 linguri)
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi, pisaţi
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 200°C. Taie tulpinile legumelor şi 1 centimetru din frunze. Scufundă-le în apă fiartă timp de 5 minute.
Scurge-le, îndepărtează miezul şi frunzele mai mici din jurul acestuia. Amestecă toate crutoanele, brânza, pătrunjelul, bucăţile de prosciutto şi uleiul.
Cu o lingură, introdu acest mix în cele 4 anghinare. Pune-le într-o tavă.
Asezonează-le cu sare şi piper. Adaugă usturoiul şi o cană de apă.
Acoperă-le şi coace-le până se înmoaie baza, circa o oră.
Pofta buna!