Anghinare umplute cu branza provolone

Printeaza

Anghinare umplute cu branza provolone din: anghinare, crutoane, branza provolone, patrunjel, prosciutto, ulei, usturoi.

 

Ingrediente:

  • 4 anghinare mari
  • 1 1/2 cană de crutoane din pâine integrală (cam 3 felii)
  • 40 g de brânză provolone (din lapte de vacă), tăiată cubuleţe
  • 1/4 cană de pătrunjel tocat
  • 3 felii subţiri de prosciutto, tăiate fin (circa 2 linguri)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi, pisaţi

 

 

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 200°C. Taie tulpinile legumelor şi 1 centimetru din frunze. Scufundă-le în apă fiartă timp de 5 minute.

Scurge-le, îndepărtează miezul şi frunzele mai mici din jurul acestuia. Amestecă toate crutoanele, brânza, pătrunjelul, bucăţile de prosciutto şi uleiul.

Cu o lingură, introdu acest mix în cele 4 anghinare. Pune-le într-o tavă.

Asezonează-le cu sare şi piper. Adaugă usturoiul şi o cană de apă.

Acoperă-le şi coace-le până se înmoaie baza, circa o oră.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.