Ridichea Neagră (Raphanus sativus var. niger) Este o rădăcină comestibilă, folosită frecvent în medicina tradițională și ca aliment în diverse bucătării din lume. Este cunoscută pentru gustul său picant și textura crocantă. Istorie Ridichea neagră are origini în Asia de Est și a fost cultivată pentru […]
Anghinare umplute cu ton
PrinteazaAnghinare umplute cu ton din: paine, anghinare, ton, usturoi, ulei de masline, rosii, patrunjel, arpagic.
Ingrediente:
- 4 felii mari de pâine albă
- 8 baze de anghinare din conservă
- 100 g ton în suc propriu din conservă
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri de ulei de măsline
- 3 linguri de roşii decojite din conservă
- 3 fire de pătrunjel
- 1 lingură de arpagic verde tocat mărunt
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 175 °C. Din feliile de pâine albă se decupează câte 2 cercuri mari cât baza anghinarei.
Anghinarele se clătesc, se scurg intr-o sită şi se usucă pe prosoape de hârtie. Tonul se pune şi el la scurs într-o strecurătoare.
Usturoiul se cojeşte şi se amestecă zdrobit cu uleiul de măsline într-un vas mic, amestecându-se bine.
Cercurile de pâine se ung cu uleiul cu usturoi, se aşează într-o tavă şi se rumenesc pe ambele părţi in cuptorul preîncălzit, până devin crocante.
Roşiile se toacă mărunt cu un cuţit şi se amestecă cu tonul şi cu pătrunjelul spălat, scuturat de apă şi mărunţit.
Anghinarele se umplu cu acest mix, apoi se aşează peste pâine. Se servesc ornate cu arpagic verde.
Anghinare umplute cu ton
Pofta buna!
Ridichea Neagră: Ghidul Complet despre Beneficii, Cultivare și Contraindicații