Anghinare umplute

Printeaza

Anghinare umplute

Anghinare umplute

Ingrediente:

  • 12 bucăţi de carciofi (anghinare)
  • capere
  • ton (conservă în apă)
  • 100 g de pâine uscată şi dată pe râzătoare
  • un pahar de ulei de măsline
  • pătrunjel
  • usturoi
  • boia
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală anghinarea, taie-i codiţa, apoi elimi­nă frunzele exteri­oare. După aceea, taie fundul de la fiecare anghinare şi pune-l deopar­te. Scobeşte par­tea rămasă din anghinare şi um­ple-o cu un ames­tec obţinut din pu­ţin ulei, pesmet, ton mărunţit, capere şi câteva fire de pătrunjel tocat.

Pune bucăţile de anghinare umplu­te într-un vas mai adânc, toarnă apă cât să le acopere şi lasă să fiarbă la foc mic. Intr-o ti­gaie înfierbântă restul de ulei şi căleşte în el ustu­roiul (tăiat felii subţiri) şi fundurile de anghinare (date pe râzătoa­re).

Presară boia şi toarnă acest sos în vasul cu an­ghinare, pune capacul şi dă la cuptor, la foc mic, până scade bine zeama.

Anghinare umplute

crop Anghinare-umplute.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.