Anghinare umplute
PrinteazaAnghinare umplute
Ingrediente:
- 12 bucăţi de carciofi (anghinare)
- capere
- ton (conservă în apă)
- 100 g de pâine uscată şi dată pe râzătoare
- un pahar de ulei de măsline
- pătrunjel
- usturoi
- boia
- sare
Mod de preparare:
Spală anghinarea, taie-i codiţa, apoi elimină frunzele exterioare. După aceea, taie fundul de la fiecare anghinare şi pune-l deoparte. Scobeşte partea rămasă din anghinare şi umple-o cu un amestec obţinut din puţin ulei, pesmet, ton mărunţit, capere şi câteva fire de pătrunjel tocat.
Pune bucăţile de anghinare umplute într-un vas mai adânc, toarnă apă cât să le acopere şi lasă să fiarbă la foc mic. Intr-o tigaie înfierbântă restul de ulei şi căleşte în el usturoiul (tăiat felii subţiri) şi fundurile de anghinare (date pe râzătoare).
Presară boia şi toarnă acest sos în vasul cu anghinare, pune capacul şi dă la cuptor, la foc mic, până scade bine zeama.
Anghinare umplute
Pofta buna!