Anghinare

Printeaza

Anghinare 

Ingrediente:Anghinare

  • 72 anghinare (sau 12 gulioare)
  • 400 g arpagic
  • 150 g măsline verzi
  • 1/2 lămîie
  • 150 g ulei
  • verdeaţă
  • sare
  • piper alb
  • 150 g roşii mici

 

Mod de preparare:

Anghinarea se taie în două pe verticală (de la jumătatea foilor) se fierbe 15 minute in apă cu sare şi cu puţină zeamă de lămîie.

Se strecoară cu băgare de seamă (să nu se rupă) şi se lasă în apă rece 10 minute apoi se aşază intr-un vas de sticlă (rezistent la foc), se pun arpagicul, măslinele fără sîmburi şi opărite, 60 g ulei, piper si 1/2 pahar apă.

Se dă la cuptor cu capac, circa 30 minute apoi se pun roşiile curăţate şi se mai lasă la cuptor 10 minute.

Se serveşte rece cu verdeaţă şi felii de lămîie fără coajă. Dacă se prepară cu bucăţi de anghinare, se pun la cuptor o dată cu arpagicul şi măslinele opărite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.