Anghinare
PrinteazaAnghinare
- 72 anghinare (sau 12 gulioare)
- 400 g arpagic
- 150 g măsline verzi
- 1/2 lămîie
- 150 g ulei
- verdeaţă
- sare
- piper alb
- 150 g roşii mici
Mod de preparare:
Anghinarea se taie în două pe verticală (de la jumătatea foilor) se fierbe 15 minute in apă cu sare şi cu puţină zeamă de lămîie.
Se strecoară cu băgare de seamă (să nu se rupă) şi se lasă în apă rece 10 minute apoi se aşază intr-un vas de sticlă (rezistent la foc), se pun arpagicul, măslinele fără sîmburi şi opărite, 60 g ulei, piper si 1/2 pahar apă.
Se dă la cuptor cu capac, circa 30 minute apoi se pun roşiile curăţate şi se mai lasă la cuptor 10 minute.
Se serveşte rece cu verdeaţă şi felii de lămîie fără coajă. Dacă se prepară cu bucăţi de anghinare, se pun la cuptor o dată cu arpagicul şi măslinele opărite.
Pofta buna!