Bruschete cu rosii si ansoa din: rosie, fileuri de ansoa, usturoi, masline negre, capere, ulei de masline, paine prajita. Ingrediente: 1 rosie bine coapte 3 fileuri de ansoa 2 catei de usturoi o mana de masline negre 1 lingura de capere ulei de masline paine prajita Mod de preparare: Toacă mărunt 1 roşie bine […]
Ansoa – un deliciu
PrinteazaMare parte din anşoa pescuită în întreaga lume este conservată fie prin sârare, fie prin marinare, în conservă sau în borcane.
In bucătăria mediteraneeană, însă, şi în special în partea de nord-est a Spaniei şi în sudul Franţei, anşoa a fost dintotdeauna consumată proaspătă.
Boquerones fritos este o mâncare spaniolă care constă în anşoa proaspătă prăjită. Aceasta se poate servi ca aperitiv la o masă, dar figurează şi în meniurile tapas-urilor.
Anşoa nu are nevoie de metode de preparare prea sofisticate. De obicei, se îndepărtează doar capul, apoi se taie în două şi se scoate şira spinării.
După aceea, se dă prin ou şi prin făină, care formează împreună un înveliş de aluat delicat, şi se prăjesc rapid în ulei de măsline încins.
In mod tradiţional, se serveşte doar cu câteva bucăţele de lămâie care pot fi stoarse deasupra sau cu un mic bol de alioli, maioneza spaniolă cu usturoi.
Ansoa – un deliciu
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Tartine cu ansoa marinat si rosii
Tartine cu ansoa marinat si rosii din: ansoa marinat, rosii, chifle, piper, boia de ardei dulce. Ingrediente: 200 g anșoa marinat 2 roșii 2 chifle piper boia de ardei dulce Mod de preparare: Se taie chiflele pe jumătate, pe lung și se prăjesc. Se taie roșiile rondele groase de 1cm. Se scot bucățile de […]