Anşoa cu pere şi salvie

Printeaza

Ansoa cu pere si salvie din: pere, fileuri de ansoa, usturoi, lamaie, ulei de masline, vin alb demisec, ceapa, salvie, mozzarela, patrunjel, pudra de curry, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 pere
  • 400 g fileuri de anşoa
  • o ceapă albă
  • un căţel de usturoi
  • o lămâie
  • 500 ml ulei de măsline
  • 125 ml vin alb demisec
  • o ceapă
  • o lingură cu salvie tocată
  • 100 g mozzarela
  • pătrunjel tocat
  • pudră de curry
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Anşoa cu pere şi salvie: Fileurile se anşoa se ung cu ulei, se condimentează, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc aproape 5 minute.

Se scot uşor de pe foaie şi se aşază pe un platou. într-un cas­tron se pune uleiul de măsline, pudra de curry, salvia, ceapa albă tocată mărunt şi vinul alb.

Se adaugă usturoiul pisat, sarea şi piperul după gust. Se adaugă sucul de la jumătate de lămâie, pătrunjelul tocat, se paseaza cu un mixer, se pune sosul pe foc şi se fierbe câteva minute.

Perele se spală, se taie felii potrivit de groase şi se stropesc cu sucul de lămâie rămas.

Se aşază feliile de pere pe pla­touri, se pun deasupra fileurile de anşoa, se toarnă sosul călduţ şi se presară mozzarela rasă.

Perele se pot frige cinci minute pe un grătar încins pentru un gust uşor de afumat.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.