Ansoa umplute
Printeaza08Ansoa umplute din: ansoa, ou, faina, pesmet, ulei, lamaie.
- per peşte câte 1 file de anşoa la borcan
- 500 g anşoa proaspăt
- 1 ou
- făină
- 4 linguri de pesmet
- ulei de măsline pentru prăjit
- câteva felii de lămâie
Mod de preparare:
Fileurile de anşoa se pun în apă rece. Intre timp, peştii proaspeţi se curăţă cu grijă de oase şi de măruntaie.
Peştii se spală bine, se usucă şi se deschid pe burtă. In fiecare peşte se aşează câte un file de anşoa, apoi burta se închide la loc.
Se bat ouăle. Peştii se dau întâi prin făină, apoi prin ou, după care prin pâine prăjită albă fărâmiţată sau prin pesmet.
Se prăjesc pe rând în ulei de măsline încins, până devin aurii. Peştii se scot din tigaie şi se scurg pe prosoape de hârtie. Se servesc ornaţi cu felii de lămâie.
Ansoa umplute
Pofta buna!