Antreu cu cartofi

Printeaza

Antreu cu cartofi din: cartofi, morcovi, mazare, porumb, maioneza, lapte, unt, ou, masline.

Ingrediente:Antreu cu cartofi

  • 0,5 kg cartofi
  • 2 morcovi
  • 100 g mazăre congelată
  • 100 g porumb fiert (conservă)
  • 3 linguri cu maioneză
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri cu unt
  • 1 ou fiert şi măsline fără sâmburi, pentru ornat
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie cartofii în cuburi şi pune-i la fiert în apă cu sare. Scurge-i de apă, dar n-o arunca pe toată. Prepară piureul din cartofii fierţi şi zdrobiţi, unt, lapte şi un pic din apa în care au fiert, astfel încât să obtii o pastă groasă.

Separat, fierbe morcovii întregi, lasă-i să se răcească un pic şi taie-i cubuleţe. Fierbe şi mazărea, pune-o alături de morcovi şi porumbul din conservă.

Adaugă maioneza, potriveşte gustul de sare şi amestecă cu grijă, astfel încât să nu zdrobeşti legumele.

Ia o formă cilindrică din metal pentru gătit, fără fund, cu diametrul de circa 10 cm. Aşază forma pe un tocător şi pune din piureul de cartofi, îndesat bine, până ajunge la aproximativ o treime din înălţimea formei.

Aşază deasupra amestecul de legume şi maioneză şi completează înălţimea formei tot cu piure de cartofi, presat bine cu lingura. Lasă preparatul să se stabilizeze vreo zece minute, ridică uşor forma de metal şi obţii un antreu-turnuleţ din cartofi şi legume.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.