Antreu cu vinete si sos de rosii

Printeaza

Antreu cu vinete si sos de rosii din: vinete, creveti, rosii, ulei, sare, piper, busuioc, orez, ceapa, usturoi si cimbru.

Ingrediente:Antreu_cu_vinete_si_sos_de_rosii

  • 2 vinete mari, tăiate rondele groase
  • 6 linguri ulei de floarea soarelui
  • un praf de sare şi piper
  • 8 creveţi uriaşi, prefierţi
  • 8 linguri pulpa de roşii
  • frunze de busuioc proaspăt, pentru ornat
  • orez fiert la abur pentru servit
  • o ceapă tocată mărunt
  • 2 căţei de usturoi zdrobit
  • o linguriţă de cimbru uscat

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-un vas neaderent şi rumeneşte pe ambele părţi rondelele de vinete.

Scoate cu spumiera şi lasă deoparte pe hârtie absorbantă.

Incinge cuptorul la semnul 4/180 C. Sotează ceapa tocată într-o lingură de ulei şi adaugă pulpa de roşii, usturoiul, cimbrul şi un vârf de linguriţă de zahăr.

Lasă să fiarbă câteva minute până când sosul se îngroaşă.

Aşează rondelele de vinete pe tava de copt tapetată cu hârtie şi pune deasupra câte o lingură de sos de roşii.

Aşază câte un crevete pe fiecare rondea. Dă la cuptor maxim 10-12 min.

Serveşte cu orez fiert la abur şi frunze proaspete de busuioc.

 

Antreu cu vinete si sos de rosii

Antreu_cu_vinete_si_sos_de_rosii

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Antreuri cu sunca si anghinare

Antreuri cu sunca si anghinare

Antreuri cu sunca si anghinare din: rucola, sunca, anghinare, castraveciori, sare, piper, ulei, otet. Ingrediente: 1/2 linguriţă muştar 1/2 linguriţă miere 1 lingură oţet balsamic 2 linguri ulei de măsline 100 g rucola 250 g anghinare 125 g castraveciori 50 g măsline 150 g roşii 50 g anşoa 8 felii de şuncă   Mod de preparare: […]

Antreu cu cartofi

Antreu cu cartofi

Antreu cu cartofi din: cartofi, morcovi, mazare, porumb, maioneza, lapte, unt, ou, masline. Ingrediente: 0,5 kg cartofi 2 morcovi 100 g mazăre congelată 100 g porumb fiert (conservă) 3 linguri cu maioneză 100 ml lapte 2 linguri cu unt 1 ou fiert şi măsline fără sâmburi, pentru ornat sare   Mod de preparare: Taie cartofii […]

Antreuri cu sunca si anghinare

Platou de antreuri

Platou de antreuri din: pepene galben, sunca de Parma, sparanghel sunca Serrano, unt, usturoi, rosii, ardei, vanata, rozmarin, mozzarella, busuioc, ulei de masline. Ingrediente: 600 g pepene galben 125 g şuncă de Parma 500 g sparanghel verde fiert 150 g felii subţiri de şuncă Serrano 2 linguri de unt 4 căţei de usturoi 250 g […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.