Antreuri reci: Salata de boeuf

Printeaza

Salata de boeuf din: carne de pasare sau de vita, cartofi, morcovi, patrunjel, telina, castraveciori acri, ou, sare, untdelemn, mazare, gogosari in otet.

 

Ingrediente:Salata de boeuf

  • 300 g carne de pasăre sau de vacă
  • 2 cartofi, un morcov
  • un pătrunjel
  • o ţelină
  • 2 castraveciori acri
  • un ou
  • sare
  • untdelemn
  • 250 g mazăre
  • gogoşari în oţet

Pentru maioneză:

  • 4 ouă
  • untdelemn
  • zeamă de lămâie
  • sare

 

Mod de preparare:

Se ia carnea şi se pune la fiert în apă clocotită eu sare; când este aproape fiartă se adaugă legumele spălate şi curăţate.

După ce au fiert, se scot şi se lasă să se răcească; apoi se taie totul în cubuleţe.

Mazărea se pune să fiarbă, descoperită, în apă clocotită. Cartofii se fierb în coajă, în apă cu sare, se curăţă şi se taie cubuleţe, care se stropesc cu untdelemn.

Castraveţii acrii se taie cubuleţe şi se amestecă apoi cu toate legumele pregătite mai înainte.

Maioneza se prepară dintr-un gălbenuş fiert tare, trecut prin sită şi trei gălbenuşuri crude.

Se freacă gălbenuşurile cu untdelemnul turnat cu picătura, iar la sfârşit se adaugă zeama de lămâie şi sarea.

Dacă maioneza se taie, aceasta se repară cu o linguriţă de apă sau de sifon, sau cu o lingură de lapte.

Se amestecă trei sferturi din cantitatea de maioneză cu legumele şi carnea şi se aşează pe salatieră.

Deasupra se acoperă cu un strat de maioneză şi se garniseşte cu feliuţe de albuş, măsline, bucăţele de castraveţi, morcovi etc.

 

 

Pofta buna!

 

poate iti place si:

Salata Boeuf de casa

Salata Boeuf de casa

Salata Boeuf Ingrediente: 500g pulpa de vita 1kg cartofi 4 morcovi 200g mazare (congelata) 6 castraveti murati 4 gogosari murati 400g maioneza 1 leg. patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curatati carnea de pielite, apoi puneti-o la fiert in apa cu sare. Curatati morcovii si puneti-i la fiert impreuna cu mazarea si cartofii, in […]

 

Rulouri de şuncă

Rulouri de şuncă si salată boeuf

Rulouri de şuncă si salată boeuf  Ingrediente: 300 g şuncă presată maioneză dintr-un gălbenuş crud 1 morcov 150 g carne de porc 1 cartof potrivit 2-3 linguri mazăre din conservă 1 castravete murat un gogoşar din oţet muştar ulei zeamă de lămâie sare piper frunze de salată albuş de ou fiert pentru ornat   Mod […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.