Antricoate cu oţet balsamic şi smochine
PrinteazaAntricoate cu oţet balsamic şi smochine din: vinegreta de otet balsamic, gem de smochine, antricoate de vitel, sare, piper, branza cu verdeturi si usturoi, unt.
Ingrediente:
- 2/3 cana vinegreta de otet balsamic (1 parte otet balsamic, 3 parti ulei de masline, sare, piper proaspat macinat, un pic de zahar brun)
- 1/4 cana dulceata sau gem de smochine
- 4 antricoate de vitel, fara os
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper proaspat macinat
- 200 g branza tartinabile cu verdeturi si usturoi
- 1 lingura unt
Mod de preparare:
Procesaţi în blender vinegretă cu dulceaţa, până obţineţi o pastă omogenă. Amestecaţi bine carnea cu această pastă, băgaţi totul într-o cutie cu capac sau o pungă cu fermoar; închideţi recipientul şi lăsaţi la frigider pentru cel puţin 2 ore.
Scoateţi antricoatele din frigider, lăsaţi-le 15-20 min la temperatura camerei. Scurgeţi marinata şi frigeţi carnea 5-7 min pe fiecare parte, la cca 12 cm distanţă de jar. Luaţi de pe grătar antricoatele, pudraţi-le cu sare şi piper.
Amestecaţi brânza cu untul într-o crăticioară. Puneţi-o la foc mic, amestecând continuu, până se încinge şi se înmoaie bine (2-4 min). Serviţi imediat antricoatele fierbinţi, unse cu sosul de brânză. Serviţi cu cartofi copţi, sparanghel înăbuşit sau altă garnitură de legume.
Pofta buna!