Antricoate cu oţet balsamic şi smochine

Printeaza

Antricoate cu oţet balsamic şi smochine din: vinegreta de otet balsamic, gem de smochine, antricoate de vitel, sare, piper, branza cu verdeturi si usturoi, unt.

Ingrediente:Antricoate cu oţet balsamic şi smochine

  • 2/3 cana vinegreta de otet balsamic (1 parte otet balsamic, 3 parti ulei de masline, sare, piper proaspat macinat, un pic de zahar brun)
  • 1/4 cana dulceata sau gem de smochine
  • 4 antricoate de vitel, fara os
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper proaspat macinat
  • 200 g branza tartinabile cu verdeturi si usturoi
  • 1 lingura unt

 

Mod de preparare:

Procesaţi în blender vinegretă cu dulceaţa, până obţineţi o pastă omogenă. Amestecaţi bine carnea cu această pastă, băgaţi totul într-o cutie cu capac sau o pungă cu fermoar; închideţi recipientul şi lăsaţi la frigider pentru cel puţin 2 ore.

Scoateţi antricoatele din frigider, lăsaţi-le 15-20 min la temperatura camerei. Scurgeţi marinata şi frigeţi carnea 5-7 min pe fiecare parte, la cca 12 cm distanţă de jar. Luaţi de pe grătar antricoatele, pudraţi-le cu sare şi piper.

Amestecaţi brânza cu untul într-o crăticioară. Puneţi-o la foc mic, amestecând continuu, până se încinge şi se înmoaie bine (2-4 min). Serviţi imediat antricoatele fierbinţi, unse cu sosul de brânză. Serviţi cu cartofi copţi, sparanghel înăbuşit sau altă garnitură de legume.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.