Antricoate de miel cu usturoi
Printeaza
- 8 antricoate de miel
- 250 g cuşcuş
- 75 ml ulei de măsline
- 6 căţei de usturoi
- doi ardei graşi
- o cutie de bere blondă
- o lămîie
- un ardei iute
- sare
- piper
- rozmarin
- o lingură de stafide negre
- miere
- cîteva pistile de şofran
- vin roşu sec
Mod de preparare:
Ardeii graşi şi cel iute se spală şi se taie fîşii subţiri. Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie felii. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun antricoatele şi se prăjesc puţin pe fiecare parte.
Se scot şi se aşază într-o tavă împreună cu usturoiul şi ardeii. Se toarnă o lingură de miere dizolvată în sucul de la lămîie, berea, stafidele, sarea, piperul şi un praf de rozmarin. Se toarnă o cană de apă, se introduce tava în cuptor şi se lasă pînă cînd a scăzut sosul.
Se scot antricoatele din tavă, se aşază pe un platou şi se păstrează la cald. Sosul rămas se trece printr-o strecurătoare şi se pune într-un castronel.
Se opăreşte cuşcuşul cu apă clocotită în care a fiert şofranul, se pune pe platou alături de antricoate, fişiile de ardei şi sosul cald. In loc de bere, pentru sos putem folosi vin rosu sec.
Poftă bună!