Antricoate la gratar
PrinteazaAntricoate la gratar din: antricoate de vitel, dovlecei, spanac, cartofi, unt, sare, peper, nucsoara, oua, faina, ansoa, midii, lapte, usturoi, ulei.
- 1,5 kg antricoate de viţel
- 500 g dovlecei în floare
- 1,5 kg spanac
- 400 g cartofi
- 100 g unt
- sare
- piper
- nucşoară
- 2 ouă
- 1 lingură făină
- 2 fileuri de anşoa
- 10 midii
- 1/2 pahar de lapte
- puţin mujdei
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Frigeţi antricoatele pe grătarul fierbinte, uns cu puţină grăsime. Garnisiţi apoi friptura aşezată pe platou cu dovlecei sotaţi în unt, cu crochete de spanac şi cartofi prăjiţi.
Pregătiţi crochetele din spanacul fiert, stors şi tocat, combinat cu sos alb, nucşoară, sare şi un ou.
Formaţi crochetele de forma unor cârnăciori sau chifteluţe mici, care trebuie trecute prin făină, ou bătut, pesmet şi apoi prăjite în ulei fierbinte.
Pofta buna!
Azi fac si eu un gratar ca nu mai tine 🙂