Antricoate cu otet balsamic

Printeaza

Antricoate cu otet balsamic din: vinegreta, dulceata, antricoate, sare, piper, branza, unt.

Ingrediente:

  • 2/3 cană vinegretă de oţet balsamic (1 parte oţet balsamic, 3 părţi ulei de măsline, sare, piper proaspăt măcinat, un pic de zahăr brun)
  • 1/4 cană dulceaţă sau gem dle smochine
  • 4 antricoate de viţel, fără os
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă piper proaspăt măcinat
  • 200 g brânză tartinabilă cu verdeţuri şi usturoi
  • 1 lingură unt

 

Mod de preparare Antricoate cu otet balsamic:

Procesaţi în blender vinegretă cu dulceaţa, până obţineţi o pastă onnogenă.

Amestecaţi bine carnea cu această pastă, băgaţi totul într-o cutie cu capac sau o pungă cu fermoar.

Inchideţi recipientul şi lăsaţi la frigider pentru cel puţin 2 ore.

Scoateţi antricoatele din frigider, lăsaţi-le 15-20 min la temperatura caimerei.

Scurgeţi marinata şi frigeţi carnea 5-7 min pe fiecare parte, la cca 12 cm distanţă de jar.

Luaţi de pe grătar antricoatele, pudraţi-le cu sare şi piper.

Amestecaţi brânza cu untul într-o crăticioară. Puneţi-o la foc mic, amestecând continuu, până se încinge şi se înmoaie bine (2-4 min).

Serviţi imediat antricoatele fierbinţi, unse cu sosul de brânză.

Serviţi cu cartofi copţi, sparanghel înăbuşit sau altă garnitură de legume.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.