Antricoate cu otet balsamic
PrinteazaAntricoate cu otet balsamic din: vinegreta, dulceata, antricoate, sare, piper, branza, unt.
Ingrediente:
- 2/3 cană vinegretă de oţet balsamic (1 parte oţet balsamic, 3 părţi ulei de măsline, sare, piper proaspăt măcinat, un pic de zahăr brun)
- 1/4 cană dulceaţă sau gem dle smochine
- 4 antricoate de viţel, fără os
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă piper proaspăt măcinat
- 200 g brânză tartinabilă cu verdeţuri şi usturoi
- 1 lingură unt
Mod de preparare Antricoate cu otet balsamic:
Procesaţi în blender vinegretă cu dulceaţa, până obţineţi o pastă onnogenă.
Amestecaţi bine carnea cu această pastă, băgaţi totul într-o cutie cu capac sau o pungă cu fermoar.
Inchideţi recipientul şi lăsaţi la frigider pentru cel puţin 2 ore.
Scoateţi antricoatele din frigider, lăsaţi-le 15-20 min la temperatura caimerei.
Scurgeţi marinata şi frigeţi carnea 5-7 min pe fiecare parte, la cca 12 cm distanţă de jar.
Luaţi de pe grătar antricoatele, pudraţi-le cu sare şi piper.
Amestecaţi brânza cu untul într-o crăticioară. Puneţi-o la foc mic, amestecând continuu, până se încinge şi se înmoaie bine (2-4 min).
Serviţi imediat antricoatele fierbinţi, unse cu sosul de brânză.
Serviţi cu cartofi copţi, sparanghel înăbuşit sau altă garnitură de legume.
Pofta buna!