Antricoate la tigaie cu ouă jumări
PrinteazaO reteta delicioasa de antricoate la tigaie cu oua jumari din: antricoate de vaca, oua, ceapa verde, marar, patrunjel, fileuri de ansoa, morcovi, mazare, fasole fidea, conopida, unt si lapte.
- 1,4 kg antricoate de vacă (7 bucăţi mici)
- 5 ouă
- 2 fire de ceapă verde
- 1/2 legătură mărar
- 1/2 legătură pătrunjel
- 4 fileuri de anşoa
- 200 g morcovi
- 200 g mazăre
- 200 g fasole fidea
- 1 conopidă mică
- 120 g unt
- 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Frigeţi antricoatele în tigaie, mai în sânge şi le aşezaţi apoi pe un platou.
Peste fiecare antricot, puneţi câte o lingură de ouă jumări pe care le pregătuţi astfel: bateţi ouăle bine şi le amestecaţi cu piper, ceapă şi verdeaţă tocată, fileuri de anşoa şi 2 linguri de lapte.
Turnaţi amestecul în tigaie în ulei încins şi amestecaţi până se fac jumări.
Garnisiţi antricoatele cu legume fierte (morcovi, mazăre, fasole şi conopidă), amestecate şi încălzite în unt. Peste ouăle jumări turnaţi puţin sos de friptură.
Pentru decor puteţi folosi frunze de pătrunjel.
Antricoate la tigaie cu ouă jumări
Pofta buna!