Antricoate de vita in sos

Printeaza

Antricoate de vita in sos din: usturoi, sare de mare, piper macinat, vin rosu si supa de vita.

Ingrediente:

  • un antricot de vită de 5 kilograme
  • 4 căţei de usturoi
  • o lin­guriţă de sare de mare
  • o linguriţă de piper măcinat
  • o jumătate de cană de vin roşu
  • o jumătate de cană de supă de vita

 

 

Mod de preparare:

Căţeii de usturoi se taie feliuţe şi cu ei se împănează partea mai grasă a antricotului. Se presară sare şi piper, apoi se aşază antricotul cu faţa în jos într-o tavă. Se lasă în cuptorul preîncălzit la 500°C timp de o jumătate de oră.

Se reduce temperatu­ra la 350°C şi se mai ţine în cuptor cel mult două ore.

Când este gata se scoate din cuptor şi se aşază pe un platou cald. Se lasă aproximativ 20 de minute înainte de a-l tăia.

In timpul acesta se îndepărtează toată grăsimea din tavă şi se păstrează doar sucul cărnii.

Se toarnă în alt vas, se adaugă vinul şi zeama de carne şi se lasă la foc mic. Când a început să clo­cotească se ia de pe foc.

Friptura se serveşte alături de sos.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.