Antricoate de vita in sos
PrinteazaAntricoate de vita in sos din: usturoi, sare de mare, piper macinat, vin rosu si supa de vita.
Ingrediente:
- un antricot de vită de 5 kilograme
- 4 căţei de usturoi
- o linguriţă de sare de mare
- o linguriţă de piper măcinat
- o jumătate de cană de vin roşu
- o jumătate de cană de supă de vita
Mod de preparare:
Căţeii de usturoi se taie feliuţe şi cu ei se împănează partea mai grasă a antricotului. Se presară sare şi piper, apoi se aşază antricotul cu faţa în jos într-o tavă. Se lasă în cuptorul preîncălzit la 500°C timp de o jumătate de oră.
Se reduce temperatura la 350°C şi se mai ţine în cuptor cel mult două ore.
Când este gata se scoate din cuptor şi se aşază pe un platou cald. Se lasă aproximativ 20 de minute înainte de a-l tăia.
In timpul acesta se îndepărtează toată grăsimea din tavă şi se păstrează doar sucul cărnii.
Se toarnă în alt vas, se adaugă vinul şi zeama de carne şi se lasă la foc mic. Când a început să clocotească se ia de pe foc.
Friptura se serveşte alături de sos.
Poftă bună!