Antricot cu sos mustar
PrinteazaAntricot cu sos mustar din: antricot de vita, piper, mustar, faina, margarina, frisca lichida, vin, usturoi, patrunjel, ulei, sare.
- antricot de vaca 4 felii
- piper macinat
- 2 linguriţe mustar
- 100 g faina
- 30 g margarina
- 20 g frisca lichida
- 200 ml vin alb sau şampanie
- 2-4 catei usturoi
- patrunjel verde
- 20 ml ulei
Mod de preparare:
Feliile de carne se condimenteaza cu piper si mustar si se pun intr-un vas si se acopera de ulei si punem la pastrare timp de 3-4 zile in frigider in care timp le mai intoarcem de catevaori avand grija ca mereu sa ramana acoperite de ulei.
In ziua cand dorim sa preparam antricoatele le scoatem din ulei,le scurgem putin si intr-o tigaie mediu incalzita le prajim pana la rumenire.
Margarina se pune la incalzit , se adauga faina si se caleste dupa care se adauga mustarul frisca si vinul alb sau sampania,adaugam si usturoiul zdrobit dupa care dam in fiert pana ajunge la consistenta unui sos
In final adaugam patrunjelul taiat marunt.
Se serveste cu cartofi nature ,orez s-au chiar paste fainoase.
Pofta buna!