Antricot cu vin
PrinteazaAntricot cu vin
- 10 haşme
- 2 linguri de untură de gâscă
- 25 cl de vin roşu taninos
- 2 bucăţi de antricot, de 400 g fiecare
- 1 legătură de pătrunjel tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Decojiţi şi tocaţi fin haşmele. Puneţi-le într-o tigaie, să se înmoaie, la foc mic, într-o lingură de untură de gâscă. Adăugaţi vinul. Lăsaţi să scadă până când sosul devine gros. Săraţi, piperaţi’şi păstraţi la cald, la foc foarte mic.
Intr-o altă tigaie, lăsaţi să se topească o lingură de untură de gâscă. Prăjiţi bucăţile de antricot la foc iute, timp de 2-4 minute pe fiecare parte, în funcţie de grosimea antricotului şi de cum îl preferaţi. Antricotul se serveşte, de obicei, în sânge.
Tăiaţi fâşii de antricot late de 3 cm pe lungimea bucăţii. Puneţi-le pe farfurii calde. Acoperiţi cu sos şi decoraţi cu pătrunjel.
Poftă bună!