Antricot de vită bănăţean
PrinteazaO reteta foarte simpla de antricot de vita cu mazare, ciuperci, ulei, faina, cartofi, verdeata, piper si sare.
- 1,5 kg antricot de vită
- 250 g mazăre conservă
- 300 g ciuperci
- 200 ml ulei
- 100 g făină
- 2,5 kg cartofi
- verdeaţă
- piper
- sare
Mod de preparare:
Porţionezi antricoatele, le baţi uşor cu ciocanul, le sărezi, le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins. Când sunt gata, le scoţi şi, în uleiul rămas, căleşti ceapa tocată mărunt.
Rumenită bine, adaugi antricoatele, apoi stingi cu zeamă de carne. Ciupercile curăţate de pieliţe şi spălate, le tai şi le adaugi peste antricoate, împreună cu mazărea.
Potriveşti de sare şi adaugi verdeaţă tăiată mărunt. Poţi folosi şi ficat de porc la această reţetă, pe care îl adaugi după ce se căleşte ceapa, împreună cu antricotul.
Antricot de vită bănăţean
Poftă bună!