Antricot de vita cu ardei
PrinteazaAntricot de vita cu ardei din: antricot de vita, ceapa, ardei, usturoi, apio, cartofi, vin, ciuperci, miere, ulei.
- 3 kg antricot de vită
- 3 cepe cubuleţe
- 1 legătură apio
- 6 căţei de usturoi pisaţi
- 2 linguri pastă de tomate
- 2 rădăcini de păstârnac
- 8 cartofi
- 6 morcovi
- 250 ml vin roşu
- 200 ml supă de pui
- 1 lingură gem de portocale
- 250 g ciuperci mici întregi
- rozmarin şi cimbru verde
- 6 kg ardei capia roşii, copţi
- 1 l ulei de măsline
- 8 linguri miere
- 12 linguri muştar cu hrean
- 2 legături coriandru verde tocat
Mod de preparare:
Se frige în tigaie antricotul pe toate părţile, în unt cu ulei de măsline. Se scoate din vas şi se pun în locul lui legumele cu verdeaţa şi vinul. Deasupra se aşază antricotul şi se pune capacul.
Se coace 4 ore la cuptorul încălzit la 130°C.
Se pasează ardeii la robot. Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă muştar şi miere şi se amestecă. Se adaugă ardeii şi coriandrul; se lasă la foc mic să fiarbă până scade uleiul. Se pun la borcan.
Se taie felii antricotul şi se serveşte cu garnitură de legume şi pastă de ardei.
Pofta buna!