Antricot de vita cu ciuperci
PrinteazaAntricot de vita cu ciuperci din: antricoate de vita, unt, bulion, faina, afine, ciuperci, ulei, sare, piper.
- 4 antricoate de vită
- 2 linguri unt
- 1 lingură bulion
- 1 lingură făină
- 1 lingură afine
- 400 g ciuperci
- ulei
- sare
- piper
- rozmarin, opţional
- cartofi fierţi în coajă, opţional
- afine, pentru decor
Mod de preparare:
Speli feliile de carne, le sărezi, le piperezi şi le dai cu ulei. Incingi uleiul şi frigi fiecare felie de came câte 3-4 minute pe fiecare parte, apoi le dai pe toate la cuptor până când sunt pătrunse bine.
Intr-o tigaie, topeşti untul, adaugi treptat bulionul, făina şi afinele, amestecând viguros până obţii un sos. Separat, cureţi ciupercile şi le tragi în puţin unt, cu sare şi piper.
Serveşti friptura împreună cu ciupercile, cu puţin sos şi, dacă doreşti, cu cartofi, rozmarin şi afine.
Pofta buna!