Antricot de vita cu sos de ciuperci si vin

Printeaza

Antricot de vita cu sos de ciuperci si vin din: antricot de vită, slănină afumată fără şorici, usturoi, ceapa, ciuperci, ulei, unt, făină,  supă de vită (din concentrat tip cub), vin roşu demisec, boabe ienupăr, piper negru măcinat mare, sare.

Antricot de vita cu sos de ciuperci si vin

Ingrediente:

  • 5 porţii de antricot de vită (cca 200 g bucata)
  • 100 g slănină afumată, fără şorici
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 500 g ciuperci champignon
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 lingură unt
  • 1 linguriţă cu vârf făină
  • 1 cană supă de vită (din concentrat tip cub)
  • 1 1/2 cană vin roşu demisec
  • 5-6 boabe ienupăr
  • 1/2 linguriţă piper negru măcinat mare
  • 1 linguriţă sare

Mod de preparare:

Speli feliile de antricot, le ştergi cu o cârpă cura­tă şi uscată. Le baţi cu partea striată a ciocanului de şniţele, presari pe ele piperul grunjos.

Incălzeşti cuptorul, iar între timp încingi ule­iul într-o tigaie lată şi rumeneşti antricoatele, la foc iute, pe am­bele părţi. După aceea le scoţi într-o tavă de cuptor şi presari sare.

Tai slănina fâşiuţe şi o rumeneşti împreună cu ciuperci­le tăiate sferturi, în uleiul de unde au fost scoase antricoatele, apoi le scoţi şi pe acestea peste antri­coate.

Torni în tavă vinul şi supa, adăugând ceapa întreagă, căţeii de usturoi, boabele de ienupăr şi puţină sare. Acoperi tava şi o laşi 70-75 de minute în cuptor, după care scoţi antricoatele pe un pla­tou cald.

Elimini ceapa şi căţeii de usturoi şi fierbi sosul din tavă până se evaporă cam 1/3 din lichid. Serveşti antricoatele cu sosul pus deasupra, alături de legumele fierte în unt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.