Antricot de vita cu sos de ciuperci si vin
PrinteazaAntricot de vita cu sos de ciuperci si vin din: antricot de vită, slănină afumată fără şorici, usturoi, ceapa, ciuperci, ulei, unt, făină, supă de vită (din concentrat tip cub), vin roşu demisec, boabe ienupăr, piper negru măcinat mare, sare.
Ingrediente:
- 5 porţii de antricot de vită (cca 200 g bucata)
- 100 g slănină afumată, fără şorici
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 500 g ciuperci champignon
- 1/2 pahar ulei
- 1 lingură unt
- 1 linguriţă cu vârf făină
- 1 cană supă de vită (din concentrat tip cub)
- 1 1/2 cană vin roşu demisec
- 5-6 boabe ienupăr
- 1/2 linguriţă piper negru măcinat mare
- 1 linguriţă sare
Mod de preparare:
Speli feliile de antricot, le ştergi cu o cârpă curată şi uscată. Le baţi cu partea striată a ciocanului de şniţele, presari pe ele piperul grunjos.
Incălzeşti cuptorul, iar între timp încingi uleiul într-o tigaie lată şi rumeneşti antricoatele, la foc iute, pe ambele părţi. După aceea le scoţi într-o tavă de cuptor şi presari sare.
Tai slănina fâşiuţe şi o rumeneşti împreună cu ciupercile tăiate sferturi, în uleiul de unde au fost scoase antricoatele, apoi le scoţi şi pe acestea peste antricoate.
Torni în tavă vinul şi supa, adăugând ceapa întreagă, căţeii de usturoi, boabele de ienupăr şi puţină sare. Acoperi tava şi o laşi 70-75 de minute în cuptor, după care scoţi antricoatele pe un platou cald.
Elimini ceapa şi căţeii de usturoi şi fierbi sosul din tavă până se evaporă cam 1/3 din lichid. Serveşti antricoatele cu sosul pus deasupra, alături de legumele fierte în unt.
Pofta buna!