Antricot de vita la cuptor cu sos
PrinteazaAntricot de vita la cuptor cu sos din: antricot de vita, ceapa, ardei, ulei, morcovi, apa, unt, usturoi, rosii, vin, rozmarin, sare, piper.
- 1 kg antricot de vită
- 1 ceapă
- 1 ardei gras roşu
- 3 linguri ulei
- 2 morcovi
- 1 ceaşcă apă
- 100 g unt
- 1 căpătână usturoi
- 200 g roşii cuburi în suc propriu
- 150 ml vin alb sec
- 2-3 crenguţe de rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea de vită, o asezonezi cu sare şi piper, o ungi cu o lingură de ulei si o lasi măcar două ore la frigider, dacă nu peste noapte, pentru a se frăgezi. Intre timp, pregăteşti umplutura.
Mărunţeşti ceapa şi ardeiul, apoi le pui la călit într-o altă lingură de ulei. Adaugi morcovii tăiati cubulete si stingi cu puţină apă. Fierbi totul 15 minute, apoi dai la răcit.
Pe antricot pui amestecul de legume, după care îl rulezi şi-l legi cu sfoară, într-o tigaie, topeşti untul, adaugi uleiul rămas, apoi rulada. O rumeneşti bine pe toate părţile.
Intr-o tavă înaltă, aşezi rulada împreună cu usturoiul tocat, pulpa de roşii şi sosul rămas în tigaie. Tai crenguţele de rozmarin si le pui peste antricot. Bagi tava în cuptorul încins în prealabil si o lasi 20 de minute la foc iute si alte 30 de minute la foc domol.
După primele 20 de minute, stropeşti rulada cu vin. După aceea, la fiecare 5-10 minute, deschizi cuptorul pentru a stropi rulada cu sosul care o înconjoară, ca să nu se usuce.
Antricot de vita la cuptor cu sos
Pofta buna!