Antricot de vita la cuptor
PrinteazaAntricot de vita la cuptor din: antricot de vita, boia iute, ulei de masline, siro de agave, ceapa, usturoi, coriandru, chimen, ardei iute, sos de rosii, vin rosu, otet de vin rosu, supa limpere de vita, zahar, oregano, zeama de portocala, ceapa rosie, avocado, rosie.
- 1 kg antricot de vita sau muschi de vita
- 25 g boia iute
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri sirop de agave sau de miere
- 2 cepe, tocate
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 2 lingurite coriandru macinat
- 2 lingurite chimen macinat
- 2 bucati ardei iute, tocat
- 400 g sos gros de rosii – passata
- 150 ml vin rosu
- 1 lingura otet de vin rosu
- 500 ml supa limpede de vita
- 1 lingurita zahar
- 2 linguri oregano uscat
- zeama de la 1 portocala
- ceapa rosie, avocado si rosie pentru ornat
Mod de preparare:
Unge carnea cu siropul sau miere si presara ardeiul iute. Lasa la rece 2 ore. Intr-un vas incinge 1 lingura ulei si rumeneste carnea uniform, scoate din vas si lasa deoparte. Adauga in vas uleiul ramas si rumeneste ceapa, usturoiul, condimentele si ardei iute.
Pune din nou carnea in vas si ingredientele ramasa si acopera vasul. Fierbe inabusit 2-4 ore la foc mic. Scoate carnea din vas si scade sosul pana devine siropos. Taie carnea si serveste cu sos si legumele taiate.
Antricot de vita la cuptor
Pofta buna!
Arata foarte bine antricotuld e vita