Antricot de vita la gratar cu rozmarin
PrinteazaAntricot de vita la gratar cu rozmarin din: antricot de vita, lamaie, ulei de masline, rozmarin, cimbru, sare, piper.
- 1 felie groasa (5-6 cm) antricot de vita cu os
- 1 lamaie
- 50 ml ulei de masline
- 2-3 fire de rozmarin
- 2-3 fire de cimbru verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Inainte de a fi pusă pe grătar carnea trebuie lăsată la maturat 2-3 zile, la frigider
Puneţi carnea pe grătar la foc iute şi întoarceţi-o după un minut. După încă un minut ridicaţi puţin mai sus grătarul, astfel încât focul să nu mai fie la fel de puternic, întoarceţi friptura şi mai frigeţi-o încă 4-5 minute pe fiecare parte.
Scoateţi-o apoi pe un platou, ungeţi-o cu ulei de măsline, puneţi peste ea cimbrul şi rozmarinul, presăraţi-o cu piper şi acoperiţi platoul cu un capac sau un castron.
Lăsaţi 5 minute friptura să se pătrundă de aromele uleiului şi mirodeniilor, după care serviţi-o caldă, tăiată în feliuţe, stropită cu zeamă de lămâie şi sărată după gust.
Pofta buna!