Antricot de vita la gratar
PrinteazaAntricot de vita la gratar din: carne de vita, ulei, sare, piepr si mujdei.
- 700 g de carne de vită
- 1 lingură de ulei vegetal
- sare
- piper negru măcinat
- 1/3 pahar de mujdei
Mod de preparare:
Antricotul se prepară din muşchi din partea lombară şi dorsală. Spălaţi şi curăţaţi carnea de pelicule şi tendoane, tăiaţi carnea cîte o bucată pentru o porţie (ţineţi cuţitul la tăiere sub un unghi de 45°), bateţi-le, daţi-le o formă ovală, ungeţi-le cu ulei, prăjiţi-le pe reţeaua de grătar bine încinsă pe ambele părţi pînă e gata.
Imediat după frigere săraţi-o şi piperaţi-o. Mujdeiul se serveşte separat.
Antricot de vita la gratar
Pofta buna!