Antricot de vitel in sos de rodii si vin
PrinteazaO reteta delicioasa de antricot de vitel cu:vin rosu sec, cuisoare, castravete, frunza de dafin, scortisoara, frunza de dafin, rodii, unt, boabe de ienibahar, coriandru macinat, sare, piper, zahar.
- 500ml vin roşu sec
- 8 felii antricot de viţel
- 2 cuişoare
- 500g castravete de seră
- 1 frunză de dafin
- 4 rodii
- 1 beţişor de scorţişoară
- 50g unt
- 3 boabe de ienibahar
- 1 linguriţă rasă coriandru măcinat
- sare
- piper
- 4 linguri zahăr
Mod de preparare:
Curăţaţi feliile de antricot de pieliţe şi tendoane, spălaţi-le, scurgeţi-le şi ştergeţi-le. Bateţi-le puţin cu ciocanul de şniţele, presăraţi-le cu piper şi coriandru măcinat, apoi prăjiţi-le înitr-o tigaie, în unt, câte 2 minute pe fiecare parte, la foc mare.
Scoateţi-le pe o farfurie caldă şi păstraţi-le acoperite, la cald. în grăsimea rămasă puneţi miezul rodiilor şi castravetele curăţat de coajă şi tăiat în feliuţe. Căliţi-le la foc mare 3 minute, apoi scoateţi-le pe o farfurie. Puneţi în tigaie vinul, zahărul, boabele de ienibahar, cuişoarele, frunza de dafin, beţişorul de scorţişoară, sare şi piper.
Lăsaţi să fiarbă fără a amesteca, până când vinul se evaporă şi sosul începe să se îngroaşe. Serviţi câte 2 felii de antricot la o porţie cu garnitură de castraveţi şi miez def rodii călite, totul stropit cu sosul strecurat printr-o sită deasă.
Pofta buna!