Antricot de vitel in sos de rodii si vin

Printeaza

O reteta delicioasa de antricot de vitel cu:vin rosu sec, cuisoare, castravete, frunza de dafin, scortisoara, frunza de dafin, rodii, unt, boabe de ienibahar, coriandru macinat, sare, piper, zahar.

Ingrediente:Antricot_de_vitel_in_sos_de_-rodii_si_vin.png

  • 500ml vin roşu sec
  • 8 felii antricot de viţel
  • 2 cuişoare
  • 500g castravete de seră
  • 1 frunză de dafin
  • 4 rodii
  • 1 beţişor de scorţişoară
  • 50g unt
  • 3 boabe de ienibahar
  • 1 linguriţă rasă coriandru măcinat
  • sare
  • piper
  • 4 linguri zahăr

 

 

Mod de preparare:

Curăţaţi feliile de antricot de pieliţe şi tendoane, spălaţi-le, scurgeţi-le şi ştergeţi-le. Bateţi-le puţin cu cio­canul de şniţele, presăraţi-le cu piper şi coriandru măcinat, apoi prăjiţi-le înitr-o tigaie, în unt, câte 2 minute pe fiecare parte, la foc mare.

Scoateţi-le pe o farfurie caldă şi păstraţi-le acoperite, la cald. în grăsimea rămasă puneţi miezul rodiilor şi castravetele curăţat de coajă şi tăiat în feliuţe. Căliţi-le la foc mare 3 minu­te, apoi scoateţi-le pe o farfurie. Puneţi în tigaie vinul, zahărul, boabele de ienibahar, cuişoarele, frunza de dafin, beţişorul de scorţişoară, sare şi piper.

Lăsaţi să fiarbă fără a amesteca, până când vinul se evaporă şi sosul începe să se îngroaşe. Serviţi câte 2 felii de antricot la o porţie cu garnitură de castraveţi şi miez def rodii călite, totul stropit cu sosul strecurat printr-o sită deasă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.