O reteta delicioasa de muschi de manzat cu sos din: muschi de manzat, unt, patrunjel, suc de lamaie, usturoi, cimbru si sare. Ingrediente: muschi de mânzat 800 g unt 120 g pătrunjel proaspăt 20 g suc de lămâie 10 ml usturoi 2 g cimbru 2 g sare după gust Mod de preparare: Pregătim untul […]
Antricot la gratar cu sos
PrinteazaO reteta delicioasa de antricot la gratar cu sos din: antricot, ou, unt, tarhon, ceapa, otet, piper, vin alb si sare.
- antricot dezosat feliat de mânzat 720 g
- ou 8 buc
- unt 60 g
- tarhon proaspăt 10 g
- ceapă 20 g
- otet 10 ml
- piper boabe 1 g
- vin alb 50 ml
- sare după gust
Mod de preparare:
Într-o cratită se reduce ceapa tocată cu piper boabe, jumătate din cantitatea de tarhon, sare, otet și vin alb.
Gălbenusul de ou se pune întrun bol oval metalic la bain-marie amestecând continuu până când se realizează o cremă de consistenta maionezei.
Se scoate bolul din bain-marie si se continuă realizarea emulsiei prin adăugarea putin câte putin a untului topit.
Se amestecă reductia de tarhon peste emulsia de ou si unt, în acest mod obtinându-se sosul.
Antricotul dezosat se asezonează cu sare si piper, se găteste pe grătarul încins, pe toate fetele, după care se serveste cu sos.
Antricot la gratar cu sos
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptură de manzat cu soia şi susan, pe pat de legume crocante
O reteta de friptura de manzat cu soia si susan, pe pat de legume crocante din: antricot de manzat, dovlecei, morcovi, frunze de salata creata, usturoi, ulei de masline extravirgin, sos de soia, seminte de susan, sare si piper. Sosul de soia se obţine din seminţe de soia, plantă erbacee cultivată din vechime în regiunile […]
Pofta buna!