Antricot în stil asiatic, cu sos de usturoi şi ghimbir
PrinteazaAntricot în stil asiatic, cu sos de usturoi şi ghimbir din: antricoate de vita, sos de soia, usturoi, ghimbir, zahar brun, seminte de susan, ulei de susan, usturoi, piper, galbenusuri, ulei de masline, zeama de lamaie, ghimbir, zahar.
- 6 antricoate de vita, fara os, de circa 2,5-2 cm grosime
marinata:
- 2/3 cana sos de soia cu continut redus de sodiu
- 4 catei de usturoi, tocati marunt
- 2 lingurite ghimbir ras
- 2 fire ceapa verde, tocata marunt
- 4 linguri zahar brun
- 2 linguri seminte de susan, usor prajite
- 2 linguri ulei de susan
sos de ghimbir si usturoi:
- 8 catei de usturoi
- piper macinat
- 4 galbenusuri
- 1 cana ulei de masline
- 1 1/2 lingurita zeama de lamaie
- 1 1/2 lingurita ghimbir, ras fin
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingurita zahar
Mod de preparare:
Pregătiţi sosul. Puneţi în blender usturoiul, ghimbirul şi piper măcinat, după gust. Adăugaţi gălbenuşurile, procesaţi scurt. Mutaţi în vasul pentru mixer. Mixaţi turnând ulei, puţin câte puţin, şi , picuraţi din când în când zeamă de lămâie, aşa cum procedaţi când faceţi o maioneză. La sfârşit adăugaţi sosul de soia şi zahărul, amestecând bine.
Pregătiţi marinata, amestecând bine ingredientele. Turnaţi marinata peste carne, băgaţi la frigider, în cutie cu capac sau în pungă cu fermoar. Lăsaţi la rece 2 ore.
Scoateţi carnea şi păstraţi marinata. Frigeţi antricoatele, ungându- le frecvent cu marinată. Serviţi cu „maioneza” de usturoi şi ghimbir.
Antricot în stil asiatic, cu sos de usturoi şi ghimbir
Pofta buna!