Antricot inabusit
PrinteazaAntricot inabusit
- 5 antricoate
- unt
- sare
- piper
- 2-3 cartofi
- 1 ceapa
- verdeata
Mod de preparare:
Curăţăm carnea fără să o tăiem în bucăţi, o preparăm şi o prăjim.
Cînd antricotul s-a rumenit pe amîndouă părţile, îl aşezăm într-o cratiţă adîncă, adăugăm ceapa crudă curăţată, tăiata în bucăţi, un buchet de verdeaţă şi o coajă de pîine neagră. Turnăm apoi bulion de carne care mai înainte a dat cîteva clocote în cratiţa în care s-a prăjit carnea. Acoperim cratiţa cu capacul şi înăbuşim carnea la marginea plitei pînă se moaie, stropind-o cu sosul ei, cît se poate de des. Cînd carnea s-a muiat, scoatem bucata din cratiţă şi tăiem în curmezişul fibrelor şi puţin oblic, în 5-6 părţi, djupă mărimea antricotului. Aşezăm bucăţile de friptură în farfurie după forma naturală, cu osul spre mijlocul farfuriei.
Servim cu garnitură de cartofi, stropim carnea cu sosul ei şi presărăm hrean ras pe osul antricotului.
Cartofii îi punem întregi, prăjiţi în unt sau înăbuşiţi împreună cu carnea.
Strecurăm sosul de sub antricot, îl lăsăm să mai fiarbă puţin şi îl servim într-o sosieră.
Pofta buna!
Pur si simplu delicios.