Antricot la tava
PrinteazaAntricot la tava
- 5 antricoate
- unt
- sare
- piper
- 2- cartofi
- 1 linguriţă hrean
Mod de preparare:
Scoatem oasele superioare (vertebrele) lăsînd numai-osul coastei şi dăm antricotului forma cotletului de viţel. Curăţăm grăsimea de prisos şi tăiem carnea de la capetele osului.
Netezim antricoatele cu un ciocan de lemn, ca să aibă aceeaşi grosime. Presărăm pe ambele părţi sare, piper, şi făină. Topim o bucată de unt într-o tavă, punem antricoatele unele lîngă altele şi le frigem, întorcîndu-le cînd pe o parte cînd pe alta. După 204-—25 minute, cînd antricoatele sunt gata, le punem pe o farfurie şi le presărăm cu hrean ras.
Ca garnitură servim cartofi întregi prăjiţi.
Antricotul se stropeşte cu sucul lui.
Pofta buna!
Sa incerc si eu reteta asta.