Antricot de miel umplut cu rosii si usturoi

Printeaza

Antricot de miel umplut cu rosii si usturoi din: antricot de miel rosii, usturoi verde, ceapa verde, folie aluminiu, vin, miere, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper, busuioc.

 

Ingrediente:

  • 2 kg antricot de miel cu os cu tot
  • 300 g roşii cherry
  • 2 legături usturoi verde
  • 2-3 fire ceapă verde
  • folie de aluminiu

Pentru sos:

  • 200 ml vin alb dulce
  • 2 linguriţe miere
  • 2-3 căţei usturoi
  • 30 ml ulei de măsline
  • zeama de la 2 lămâi
  • coaja de la o lămâie verde
  • sare
  • piper negru măcinat
  • busuioc verde

 

Mod de preparare:

Se ia bucata de antricot, se curăţă de pieliţe dacă există, se trece printr-un jet de apă rece şi apoi se şterge cu un şervet absorbant de bucătărie. Se crestează în aşa fel încât să se poată umple.

Separat, se spală ceapa şi usturoiul, se scurg de apă şi se împletesc.

Roşiile se taie jumătăţi şi se introduc împreună cu usturoiul în bucata de antricot crestată.

Intr-un bol, se pun mierea, sarea, uleiul, usturoiul măcinat, piperul, zeama de lămâie, coaja de lămâie, vinul şi busuiocul verde tocat mărunt.

Se amestecă bine şi apoi se toarnă peste bucata de antricot. Se freacă bine pe toate părţile şi se acoperă cu folie de aluminiu.

Se lasă aproximativ 24 de ore la macerat şi apoi se coace la 180°C. După ce s-a frăgezit, se scoate folia de aluminiu şi se mai lasă 10-15 minute să se rumenească.

 

Antricot de miel umplut cu rosii si usturoi

Antricot de miel umplut cu rosii si usturoi

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.